Pris på rörmokare i Uppsala

Innan du anlitar en rörmokare finns det en del du bör tänka på. Priset kan variera stort mellan olika företag och orter. Ta alltid offert från flera innan du bestämmer dig. Vad det kostar beror sedan på vilken sorts arbete som utförts och hur många arbetstimmar som gått åt. Läs vidare för fler tips innan du anlitar en rörmokare!

Vad är ett rimligt pris på rörmokare i Uppsala?

Så mycket kostar det

En rörmokare tar allt mellan 450-600 kronor i timmen. Därtill tillkommer kostnader för material. Ta in offerter från fler företag innan du bestämmer dig då priserna kan skilja sig avsevärt. Om du redan på förhand vet vad problemet är kan du oftast be om ett fast pris på rörmokare i Uppsala.

Är ärendet brådskande kan de flesta rörmokare göra jourutryckningar på kvälls- och helgtid men räkna då med ett timpris på över tusenlappen. Det lönar sig oftast därför att anlita en rörmokare innan problemet blir akut. Ett allvarligt läckage kan dessutom bli en dyr affär i form av fuktskador och renoveringar.

Vad kan en rörmokare hjälpa mig med?

En kunnig och utbildad rörmokare eller VVS-montör är expert på allt som har med installation av vatten- och avloppsledningar att göra, till exempel varmvattenberedare, pannor och pumpar, installation av tvättmaskiner och byte av blandare. Vet du inte vad felet är? En rörmokare kan då hjälpa dig att felsöka problemet och sedan ge råd om lämpliga åtgärder och vad de kostar.

Att tänka på

Ta in offerter från flera företag innan du anlitar en rörmokare. Ett vägledande timpris är 450-600 kronor, för akuta utryckningar får du räkna med över 1 000 kronor i timmen. Vad slutpriset blir beror på vilken typ av arbete som ska utföras och eventuella materialkostnader. En rörmokare kan hjälpa till med allt som har med vatten- och avloppsledningar att göra.